חמשוש אנ"א פוריה - טבע ומורשת
יום חמישי
-
19:00מפגש עם המדריך בלובי האכסניה
-
19:15יציאה לסיור ערב
נצא לנסיעה חווייתית בדרך הנופית של יער שוויץ ונהנה מנופי הכנרת, הגליל והגולן ממגוון זוויות. נצעד לעמדת תצפית יפה ובדרכנו נחדד את החושים ונתרשם ממגוון מיני העצים ביער שוויץ.
נשמע את סיפור נטיעתו הייחודי של היער שנטע ע"י קק"ל ונמשיך למצפה עדי, ממנו נשקיף מטה לעבר העיר טבריה.
- הליכה נינוחה מלווה בקטעי נסיעה עם כלי רכב פרטיים
- סיור הערב כשעתיים
בכל בקתה וחדר תיהנו ממיזוג אוויר, מקלחת, שירותים, מקרר, גישה לאינטרנט אלחוטי, טלוויזיה וערכת קפה.
יום שישי
-
09:00מפגש עם המדריך בלובי האכסניה לאחר ארוחת בוקר ופינוי חדרים
נתחיל את טיולנו על יד שרידי אחוזת פוריה- אחוזה ציונית בת 112 שנים. נשמע את סיפורה ואת קורותיהן של שש האחוזות שנבנו במקביל להקמת המושבות והקיבוצים.
נעבור לתצפית שמעון פרס באלומות - תצפית נהדרת אל עבר דרום הכנרת, צפון הבקעה ונהר הירמוך הגובל בין הגולן הישראלי לגלעד הירדני. טיילת קצרה בעלת נוי מטופח ופסלים במזרח הקיבוץ הוותיק.
נרענן את עצמנו בהליכה קצרה בטבע למעיין בעל מים זכים המזמין לשכשוך רגליים ואף לטבילה- עין שרונה. במקום שרידים רומים ונוף מהמם.
לסיום הטיול נבקר במרכז המורשת הצ'רקסית - ביקור במבנה ותיק בלב סמטאות הכפר האסתטי והמזמין כפר כמא.
- הנסיעה מנקודה לנקודה בסיור ברכבים פרטיים
- להליכה בטבע יש להצטייד במים, כובע ונעליים נוחות
- לביקור במעין מומלץ להצטייד בבגדים להחלפה ומגבת
- קיום החמשוש מותנה במספר משתתפים. תכנית החמשוש נתונה לשינויים בהתאם לתנאי מזג האוויר.
- אנ"א שומרת לעצמה את הזכות לשנות את תכנית החמשוש. התכנית נתונה לשינויים בהתאם לתנאי מזג האוויר ולהנחיות משרד הבריאות.